Acte de Protest al Cambiilor, Biletelor la Ordin și Cecurilor

Acte de Protest al Cambiilor, Biletelor la Ordin și Cecurilor

Acte de Protest al Cambiilor, Biletelor la Ordin și Cecurilor

Acte de Protest al Cambiilor, Biletelor la Ordin și Cecurilor, sunt înscrisuri care constată refuzul de acceptare sau refuzul de plată a cambiei, biletului la ordin și/sau cecului. Întocmirea protestului de neplată este obligatorie pentru conservarea dreptului de regres al posesorului cambiei, biletului la ordin și/sau cecului. Protestul se dresează de executorul judecătoresc sau de notarul public.

Întocmirea actelor de protest al cambiilor, cecurilor și al altor titluri la ordin se face în condițiile stabilite prin legile speciale.

Actul de protest al cambiei, biletului la ordin sau al cecului se întocmeşte, la cererea beneficiarului, de către notarul public, care are obligaţia de a-l înregistra, zilnic şi în ordinea datei, în registrul special prevăzut în acest sens şi de a comunica, în prima zi a fiecărei săptămâni, Camerei de Comerţ şi Industrie Judeţene sau, după caz, a Municipiului Bucureşti, tabelul protestelor întocmite în săptămâna precedentă, în condiţiile prevăzute de legile speciale.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.